Yoga voor iedereen

Yoga voor iedereen

Hatha yoga

Yoga is een eeuwenoude traditie waarbij je met behulp van lichamelijke oefeningen en adem oefeningen werkt aan een soepeler en sterker lichaam. Maar dit is lang niet het enige wat yoga bewerkstelligt. Door de beoefening maak je weer contact met je lichaam en breng je gedachten tot rust, iets wat in onze westerse cultuur van haasten en denken erg fijn en belangrijk is. Je leert weer naar het lichaam te luisteren en te voelen waar het behoefte aan heeft. In de traditionele yogalanden, zoals India, wordt yoga dan ook gezien als middel om gezond te blijven en ziektes buiten de deur te houden. Het werkt dus preventief. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Iedereen kan aan yoga doen: mannen, vrouwen, jong en oud. Of je nu lichamelijke klachten hebt, zwanger bent of gewoon super fit, iedereen kan yoga beoefenen op zijn eigen manier, tempo en intensiteit. De prestatiegerichte cultuur waar wij momenteel in leven mag even lekker buiten de deur blijven om in de yogales te werken aan het opbouwen van kracht of souplesse, ontspanning of een ruimere adem, alles waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

In de yoga filosofie speelt de adem een belangrijke rol. Lichaam, adem en geest zijn een niet te scheiden drie-eenheid. Die eenheid raken wij in onze drukke levens nogal eens kwijt en met behulp van yoga kun je dit weer herstellen. De adem is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Door de geest zich te laten concentreren op de adem breng je hem hiermee tot rust. Daarnaast geeft de adem in het lichaam verlichting en ruimte op plekken waar spanning zich vasthoudt. Pijn kan hierdoor verzachten en/of hanteerbaar worden en je kunt je hierdoor een stuk lekkerder in je vel voelen.

Mijn Stijl

Mijn stijl van les geven is met beide benen op de grond. Ik ben me bewust van de oudheid van de yogafilosofie maar vertaal het graag naar het hier en nu. Daarom geef ik les met een westerse blik maar toch ook met behoud van alles wat ik geleerd heb en nog steeds leer op mijn opleiding “Saswitha” in Bilthoven. Om wat meer sfeer te proeven ga dan naar mijn Instagram-account yogainpraktijk.

Praktisch

Trek makkelijk zittende kleding aan tijdens de les. Neem een warm vest of zoiets dergelijks mee voor de eindontspanning. Er zijn matjes en kussentjes aanwezig in het zaaltje waar de les plaats vindt.

Lestijden

  • maandagmorgen 09.15 – 10.15
  • dinsdagavond 20.00 – 21.00
  • donderdagochtend 09.00 – 10.00
  • donderdagochtend 10.15 – 11.15
  • donderdagavond 20.00 – 21.00
  • vrijdagochtend 09.00 – 10.00
  • vrijdagochtend 10.15 – 11.15

Verder is het mogelijk om privélessen in te plannen op een voor u geschikte dag/tijd.

Kosten

  • Groepslessen: €12,50 per les (10 rittenkaart systeem waar je 12 weken over kan doen)
  • Privéles: €30,- per les
  • Proefles: €12,50